Wednesday, March 22, 2017

~ lamanyaaaa..~

Assalamualaikum...
Lama nya tak jengah..
Mood blogging dh ke laut dah ni..isy..isy..isy..
Thn lps 2 entry je..thn ni..br nk up status baru..
Apa lah nak jadi..
Las2 blog ni tutup begitu shj..kesian...
Maaflah ye kpd pmbaca...
Klu ada pembaca lah...
Hehehe..slalu entry syiookk sendiri je..
😂😂😂😂

Sunday, October 9, 2016

~ saja jenguk buang habuk..~

Assalamualaikum....
Makin menjadi jadi tahap kemalasan nak hupdate blog nih..haishhhh..

Alasan yg masih lagi sama..x sempat..hahaha..
Lagipun..xde cerita baru yg nak kongsi..masih lagi berkisar cerita yang sama..masih lagi di takuk lama..i mean..masih di tempat yg sama..baik tmpat keje ataupun rumah..hikhikhik..

Tp..tp..tp..aktiviti blogwalking as a silent reader..masih tetap berlaku..hihihi..
Cuma bilangan blog yg nk bc tu makin berkurangan..huhu..tau x sbb apa..diorg pun dh x update blog..huhuhu..

So..sesiapa yg ada blog best utk kujengah..silalah tggalkan link tu di ruangan komen..blh jgk aii jenjalan g blog u..eh..

So..stop sni dlu..menu ptg ni..jagung robuih..yum..yum.yum..

Saturday, March 26, 2016

~ air mata gugur lagi ~

Assalamualaikum..
Aku cuba untuk menjadi seorang yg kuat..
Aku cuba untuk tersenyum..
Aku cuba ketawa..
Aku cuba untuk berlagak biasa..
Tapi..aku tak boleh tipu hati aku sendiri..
Aku cuba supaya dia x jatuh..
Aku cuba tahan supaya dia tak gugur..
Tapi aku kalah..
Aku kalah pada emosi aku..
Akhirnya..
Air mataku gugur lagi..
Buat kesekian kalinya..
Dan aku biarkan sahaja..
Kerna..walau ku tahan..walau ku seka..
Ia tetap akan gugur..
Mengalirlah..mengalirlah sepuas hati..
Biar air itu bisa menghapus segala bebanan yg ku pendam..
Yang aku sendiri x pasti..bila ianya akan berakhir.....

Tuesday, December 22, 2015

~ Disember 2015 ~

Assalamualaikum semua..
Pa habaq..lama sungguh ceq x menulih kat cni..hikhikhik..
Bukan apa..malaih..kahkahkah..
Stetment berani matik tu..😅😅
Diam x diam..dh masuk bulan terakhir utk thn 2015 ni..
Bulan depan dh stat thn baru..2016..
Azam thn ni pun x tercapai2 lagi..stat dr 2010 lg azam ni tertangguh..huhu..
Xpalah..kena ingt..Dia akan bagi..bila masanya sudah tiba..bila..usah di tanya..kerana jawapan tu xdak kat tgn aii..
Yg boleh buat skarang ni adalah usaha tanpa jemu..tp best..ehh..😷😷
Ujung ujung tahun ni..mmg hari yg bahagia..sbb lepak kat umah..besarkan badan..tp..stat mgu depan..bermulalah minggu keje..huhu..
Ni pun ada kat kg..tp..balik sorang ja..mr Ir sibuk sgt dgn keje dia..
So dia x blh cuti..kesian dia..
Tgu nxt month lah..plan nk turun kl shopping kain raya..hikhikhik..blh lah dia ilangkan stress dia ckit..
So..di kesempatan ni..nk wish lah..happy new year 2016..
Moga2 dgn bertambah lagi thn..amal ibadat kita pun semakin bertambah..berubah ke arah kebaikan..insya Allah..kita sama2 usaha..
Persiapan diri nk jumpa Dia yg satu..
So..till we meet again..babai..

Friday, August 7, 2015

~ salam aidilfitri 1436H ~

Assalamualaikum..
Lama btol blog ni x berupdate..hihi..ntah kenapa..kekeringan idea bila bkk blog..nak post entry..tapi x tertaip..kuikuikui..

Last entry ari tu psl bilik BOSS ke kebangsaan..tau x apa makna BOSS tu..bkn boss keje tu tau..hihi..BOSS ada Bilik Operasi Skim Pinjaman Buku Teks Sekolah..

Haaaa.panjangkan nama tu..alhamdulillah..lps penilaian pertama dari KPP Buku Teks..sekolah kitorang berjaya tersenarai dalam 5 terbaik peringkat kebangsaan..bila dh tersenarai top 5 tu..penilaian kedua dilakukan pula..dan penilaian kedua tu pun dh berakhir..

Mmg lega selega nya lah bila x perlu hadap stress dgn hakim..hahaha..blh fokus p&p plak..pt3 x lm lagi dh..sibuk nk buat ulangkaji ngan student..

Ehh..tajuk lain..isi lain..hahaha..xpe..ni br nk masuk tajuk..belum terlambat lagi nk ucap selamat hari raya aidilfitri 1436H..thn ni turn raya kat umah kiterr..walaupun cuti seminggu aje..tetap kena berbahagi hari utk pulang ke kg kedua dua belah..ye lah..kitorg kan duduk jauh d seberang lautan..tp still dlm msia lg..hihihi..
Jrg balik kg..so..ms ni lah ambil peluang jengah kedua dua keluarga..

So..looking forward for cuti bln 9..cuti sekolah cum cuti ry hj..balik kmpung lagi..yahooo..!!!
Skang ni klu balik semenanjung je..mmg kami laki binik akan terjah tmpt mkn yg tekak ni dok teringin..maklomlah..lain tmpat..lain cr masakannya..rs pun lain..hahaha..

Ok..stop cni dlu ye..nnt ada idea lg..kita coret2 k..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...